Forside $ Viden $ Sådan folder du servietter til opdækning af bordet

Sådan folder du servietter til opdækning af bordet

af | 28 okt, 2022

Sådan folder du servietter til opdækning af bordet

Når det gælder borddækning, er der mange måder at få dit middagsbord til at se mere tiltalende ud på. En måde er at folde servietterne på en kreativ måde. Der er mange forskellige måder at folde en serviet på, og hver enkelt kan tilføre et særligt præg til din borddækning.

I dette indlæg vil vi komme ind på forskellige måder hvorpå du kan folde en serviet, og hvordan du gør det. Det vil vi blandt andet gøre ved hjælp af videoer, men også ved at beskrive det for dig step for step. Læs med herunder.

Servietfoldning hjerte

En måde at folde en serviet på er ved at folde den i form af et hjerte. Det er en enkel måde at give din borddækning lidt hygge på. At folde dine servietter som et hjerte, er en god måde at vise kærlighed, hvis du skal holde fødselsdag, eller måske har inviteret din bedre halvdel på date.

Hvis du gerne vil prøve at folde dine servietter som søde hjerter, så kan du se videoen herunder, hvor der beskrives hvordan du gør det:

Servietfoldning stjerne

En anden måde at folde servietterne på er ved at folde dem i form af en stjerne. Det er en fantastisk måde at gøre din borddækning mere festlig, f.eks. hvis du skal holde julemiddag. Det er også perfekt til nytårsaften!

Hvis du vil prøve at folde dine servietter til stjerner, kan du se videoen nedenfor for at få en vejledning i, hvordan du gør det:

Servietfoldning blomst

At folde dine servietter til blomster er en fantastisk måde at tilføje et strejf af elegance til din borddækning. Dette er perfekt til en forårs eller sommer middag eller hvis du har gæster til eftermiddagste.

Hvis du gerne vil prøve at folde dine servietter til blomster, kan du se videoen nedenfor for at få en vejledning i, hvordan du gør det:

Servietfoldning juletræ

Når julen nærmer sig, så kan det være, at du vil gøre lidt mere ud af borddækningen. Her er det oplagt at gøre brug af servietter, som du folder som et juletræ. Det giver et pift til borddækningen, som gæsterne med garanti ikke har set før.

Du kan kombinere juletræer med stjerner, og derved gøre det til noget helt specielt, når du dækker op til den hyggelige aften. Hvis du gerne vil se hvordan du folder et juletræ ud af dine servietter, så kan du se videoen herunder:

Servietfoldning sommerfugl

Når sommeren er over os, så byder det typisk på picnic eller måske en hyggelig grillaften derhjemme. Uanset om du skal ud, eller om du har inviteret gæster forbi, så kan du gøre noget ekstra ud af din aften, ved at folde dine servietter som en sommerfugl.

Sommerfugle er pragtfulde dyr, og derfor er de også pragtfulde at folde servietterne som. Hvis du vil give dig i kast med at folde en sommerfugl af dine servietter, så kan du se en video med hvordan du gør det herunder:

Servietfoldning konfirmation

En konfirmation er en stor dag for konfirmanden. Derfor er det vigtigt at gøre noget ekstra ud af den. En måde man kan gøre dette på, det er ved at folde servietterne på en speciel måde. Her kan du folde dem som en af dem du ser ovenfor, eller gøre det elegant ved at folde dem som “bølger”.

Se herunder hvordan vi anbefaler, at du folder dine servietter til en konfirmation:

Servietfoldning til glas

Det er ikke alle der vil have servietter der ligger eller står på tallerkenen. Derfor kan det være en fordel at folde servietten på en sådan måde, at den kan puttes ned i glasset, men hvor det er på en elegant måde.

Der findes mange forskellige måder hvorpå du kan folde en serviet, så den passer ned i et glas. Vi er dog mere vild med nogen end andre. Heriblandt ‘ahornbladet’, som er en smuk og elegant måde at folde en serviet på i et glas. Den tager lidt tid at mestre, men er det hele værd, hvis man gør det.

Lær at folde ahornbladet til dit glas herunder:

Servietfoldning med to servietter

Det er ikke altid, at det er nok med en enkelt serviet. Hverken æstetisk eller praktisk. Derfor kan det være oplagt at kaste sig ud i at folde nogle smukke servietter, hvor man bruger to servietter i en kombination.

Hvis man vil folde to servietter smukt, så kan man blandt andet lave et dobbeltsejl, hvor de to servietter skaber flotte nuancer. Se videoen herunder, for at se hvordan du kan folde et dobbeltsejl med to servietter.

Servietfoldning barnedåb

Et barnedåb er en stor dag, og det betyder, at man gerne skal gøre lidt ekstra ud af den. Derfor kan det være en god idé at dække smukt op til dagen. Specielt i dag, hvor man har fantastiske kameraer ved hånden, og derfor kan forevige den smukke dag.

Til et barnedåb må det gerne være smukt, men også lidt barnligt. Derfor har vi fundet en video, hvor du kan se 6 forskellige måder at lave servietfoldning til et barnedåb.

Se dem alle seks herunder:

Nem servietfoldning

Vi har nu været mange forskellige måder igennem, hvor du kan se hvordan du kan folde dine servietter. Der er smukke og æstetiske foldninger, og så er der dem der bare er lidt lettere. Der findes dog nogle måder, hvor på du nemt kan folde dine servietter, også endnu nemmere end dem vi allerede har vist.

Hvis du gerne vil pynte dit bord smukt, men ikke vil bruge for lang tid på det. Så anbefaler vi, at du folder dine servietter på en nem måde. Det kan blandt andet være ved at folde en flot vifte, som kan stå på tallerkenerne og se pragtfuld ud. Se hvordan du laver en vifte herunder:

Nyeste indlæg