Forside $ Viden $ Hvad kan en fejemaskine?

Hvad kan en fejemaskine?

af | 3 feb, 2023

Hvad kan en fejemaskine?

Skidt og snavs er umuligt at undgå rundt omkring på ejendommen, og derfor kan det være en god idé at investere i en fejemaskine, hvis du gerne vil have en nem og effektiv måde at holde indkørsel, terrasse og andre områder uden døre rene på.

Med en fejemaskine kan du nemt og effektivt sørge for, at dine udearealer forbliver pæne og attraktive hele året. Men hvordan virker og fejemaskine egentlig, og hvad kan den helt præcist bruge til? Det får du svar på herunder.

Snerydder fejemaskine

Hvis du køber en kraftig fejemaskine, er en af fordelene, at den kan bruges til at rydde sne med. Med en fejemaskine kan du lynhurtigt rydde sne fra fortove, indkørsler og andre gangarealer, så du slipper for at belaste ryggen med en skovl og en kost.

Men husk at være opmærksom på, at ikke alle fejemaskine er velegnede til snerydning. Det vil fremgå af manualen, om maskinen kan bruges til snerydning eller ej, mens du typisk også kan læse, hvor meget sne de enkelte modeller kan klare.

Du kan sagtens få en billig og lille fejemaskine, som kan klare få centimeter let sne, men hvis du gerne vil have mulighed for at rydde større mængder af sne, skal du gå efter en dyrere og kraftigere model. De bedste modeller kan rydde snelag på helt op til 20 cm, så du bliver dækket godt ind i det danske klima, hvor det sjældent sner så meget.

Hvilken type skal du have?

Når du vil købe en fejemaskine, skal du først og fremmest tage stilling til, om du vil have en eldrevet fejemaskine eller en maskine med benzinmotor. Det rette valg kommer helt an på, hvor fejemaskinen skal bruges, samt hvad den skal bruges til.

Hvis du gerne vil have en kraftig fejemaskine, som giver dig mulighed for at børste mos af fliser og brosten, som kan bruges til rydning af store mængder af sne, og som kan bruges til fejning på store arealer, er en benzindrevet fejemaskine det rette valg.

Her får du en stærk motor, der hverken er afhængig af en stikkontakt eller et batteri, men så skal du også indstille dig på at få en maskine, som larmer en hel del, og som er dyrere at erhverve sig.

Hvis dine behov er mindre, vil en fejemaskine batteri være et godt valg. Her får du en støjsvag fejemaskine, som kan feje indkørsel, terrasse og garage uden problemer. Fordi en batteridrevet maskine er støjsvag og typisk også er mindre, fungerer disse modeller også godt som indendørs fejemaskine. Derfor kan du med fordel kigge efter en batterifejemaskine, hvis den skal bruges i lagerhaller, stalde eller lignende.

Med en batteridrevet fejemaskine får du ikke samme power som med en benzindrevet maskine, men det vil alligevel være nok for de fleste. Hvis du gerne vil have en maskine til at klare de mange nedfaldne blade uden at købe en stor og dyr fejemaskine, kan du også overveje at investere i en løvsuger.

Når du har besluttet dig for, om du vil have el eller benzin, skal du også kigge på, hvilke funktioner maskinen kommer med. Et populært valg er en fejemaskine med opsamler, mens du også kan vælge mellem en række andre mere eller mindre brugbare funktioner.

Har du brug for en?

Nu er det store spørgsmål selvfølgelig, om du overhovedet har brug for en fejemaskine. Kort sagt vil en fejemaskine være et godt valg, hvis du er træt af at feje dine udearealer med en gammeldags kost, eller hvis du gerne vil have en nem måde at rydde sne på om vinteren.  

Du kan sagtens få en god fejemaskine til en god pris, og du kan derfor for en forholdsvis lille investering få en maskine, der vil lette arbejdet med at feje terrasse, indkørsel og så videre betragteligt.

Nyeste indlæg