Forside $ Viden $ Snerydning regler – Få styr på dem

Snerydning regler – Få styr på dem

af | 7 feb, 2023

Snerydning regler Få styr på dem

Som grundejer skal du være opmærksom på, at der gælder visse regler, så snart den hvide nedbør begynde at drysse ned fra oven. Det gælder for dig, der har en bolig eller en virksomhed i et byområde, og det er vigtigt at være opmærksom på reglerne, da der kan vanke en bøde eller værre, hvis du ikke lever op til dine forpligtelser som grundejer.

Men er der en lov om snerydning, og hvad siger den helt præcist? Det får du det store overblik over herunder.

Du skal hurtigt opad sofaen

Lov snerydning siger kort sagt, at du som grundejer er ansvarlig for, at trapper, fortove og lignende arealer, som grænser op til en offentlig vej, skal ryddes så hurtigt som muligt, når det har sneet. Dette gælder fra klokken 7 om morgenen til kl. 22 om aftenen, hvor du altså skal sørge for at holde arealerne frie for sne – og for at salte på dem.

Hvad sker der, hvis du ikke rydder sne?

Politivedtægten snerydning siger, at du kan ende med at skulle betale erstatning, hvis nogen kommer til skade, fordi du ikke har overholdt reglerne. Men også selvom der ikke sker nogen uheld, kan du ende med at få en bøde for ikke at have ryddet sne og saltet, mens kommunen i yderste konsekvens også kan gøre arbejdet selv på din regning, hvis du ikke overholder reglerne.

Snerydning på fortov

Fortovet vil være det areal, som vil r relevant for de fleste boligejere, når det har været snevejr. Men hvad siger reglerne helt præcist i forhold til, hvor meget du skal rydde?

Som udgangspunkt er det din pligt at rydde sne de første 10 meter fra dit skel. Du skal rydde hele fortovets bredde, men hvis det er bredere end to meter, kan du nøjes med at rydde og salte to meter. Når du rydder sneen, må du ikke smide den ind på midten af kørebanen eller en cykelsti. Prøv i stedet at samle sneen i en vold langs rendestenen.

Hurtig og effektiv snerydning

Hvis du er træt af at skulle ud med skovl og kost, når det har sneet, skal du overveje at investere i en fejemaskine. En fejemaskine kan bruges til rigtig mange ting, og mange modeller er også rigtig effektive, når det kommer til snerydning.

Snerydning på fortov kan nemt klares med en fejemaskine, og du slipper for at overbelaste din ryg med det hårde arbejde. En fejemaskine vil desuden klare arbejdet langt hurtigere, end du kan gøre med en kost og skovl, så du snart kan komme tilbage ind i varmen.

Nyeste indlæg