Forside $ Sponsoreret $ Sådan sparer du penge på din fjernvarmeregning

Sådan sparer du penge på din fjernvarmeregning

af | 25 jan, 2023

Sådan sparer du penge på din fjernvarmeregning

Dette indhold er sponsoreret

Priserne på oplevelser, dagligvarer og varme er steget, som aldrig før, og det er helt sikkert at mærke i pengepungen. Vi skal pludselig have flere penge op af lommen, når vi handler, betaler regninger, tager offentligt transport og spiser ude – ja faktisk ved alting. Der er heldigvis nogle gode råd om fjernvarme til at spare på de forskellige regninger, herunder giver vi vores bedste tips og tricks til at spare på varmeregningen, hvis du har fjernvarme!

Sådan lufter du ud

Ved regelmæssig og korrekt udluftning kan du faktisk spare på varmeregningen. Når der er køligt udenfor, er det vigtigt, at der luftes ud, så indemiljøet forbliver sundt. Derfor skal du helst lufte ud 5 minutter ad gangen 3 gange dagligt, samtidig med at diverse døre står åben, så du skaber gennemtræk. Derudover kan det være en god idé at slukke termostater under de åbnede vinduer, så radiatorerne ikke registrerer den kolde luft og bruger ekstra fjernvarme.

Sådan bruger du dine radiatorer korrekt

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at alle dine radiatorer er tændt. Jo flere radiatorer, som varmer rummet op, jo mere kan du spare på varmeregningen. Det er nemlig bedre at have flere radiatorer skruet lidt op end at have en enkelt radiator til at opvarme et rum alene. Derudover er det vigtigt, at der er luft omkring radiatorerne, så termostaten virker optimalt, og så varmen ikke forhindres af møbler eller sofaer. Du kan med fordel teste, om du bruger dine radiatorer korrekt. Er radiatorerne køligere i bunden end i toppen, så virker de korrekt. Kontakt eventuelt en VVS’er, hvis din radiator ikke er varm i toppen og køligere i bunden. Ønsker du at have et køligere soveværelse, er det også vigtigt, at du lukker døren mest muligt hertil. På den måde bruger de andre radiatorer ikke fjernvarme på at opvarme det køligere rum.

Nyeste indlæg