Grillede majs er en af de helt særlige specialiteter, som for mange er forbundet med dansk sommer. De hele majskolber på grill er det perfekte supplement til en grillmenu, og da majsen er en af de få grøntsager, som virkelig er fantastisk på grill, er den også et både sundt og lækkert bidrag til din sommerkost.
Grillet majskolber kan spises til stort set alt, men den grillede smag passer naturligvis perfekt til andet grillmad som eksempelvis en god steak, kylling eller et andet stykke kød. Grillede majs kan være en sidemenu for sig, og netop derfor kan den spises til stort set alt. Og da majs er billige i sæsonen, er de et fantastisk valg til at give lidt ekstra kulør og liv til grillmenuen.
Grillede majs – Opskrift
Grillede majs kan laves til perfektion på både gasgrill og kulgrill, og lige meget hvilken grill du har, kan du være sikre på, at dine majs bliver mindst dobbelt så gode, når du griller dem fremfor at koge dem.
Ingredienser:
- 4 stk. majskolber
- 100 gram smør
- 1 ½ spsk. groft salt
Fremgangsmåde:
- Pil bladende tilbage men lad være med at fjerne dem
- Fjern de tynde fimrehår under bladende, så du står tilbage med en gul og ren majskolbe
- Smør alle dine majs grundigt ind i smør og kom gerne ind i alle mellemrummene
- Drys groft salt udover dine majskolber
- Fold bladende tilbage over majskolben og pres godt til, så de hænger fast i smørret
- Nu er dine majs klar til at komme på grillen. Grillen må gerne være meget varm, og majsene skal placeres på direkte varme
- Giv dine majs 15-20 minutter og vend dem gerne undervejs
- Nu er dine majs veltilberedte, smagfulde og saftige, og når du har pillet de forkullede blade af, så er majsene klar til servering