Forside $ Viden $ Rengøring af grill – Sådan gør du

Rengøring af grill – Sådan gør du

af | 16 jan, 2023

Rengøring af grill – Sådan gør du

Holder du også af at grille året rundt? Så kender du formentlig også til selve rengøringsdelen, som er den mindre sjove del – men som du dog hurtigt og nemt kan klare.

Rengøringen afhænger naturligvis af hvorvidt du ejer en gasgrill eller en kulgrill. Læs med herunder og få nogle gode tips til rengøringen, som du kan anvende både til gasgrill og kulgrill og så du sikrer at holde hygiejnen i top.

Sådan rengør du grillristen

Når du er færdig med at grille lækre majskolber og grillpølser, så kan du så småt begynde på selve rengøringsdelen. Følg denne nemme guide herunder, som du kan anvende uanset hvilken type af grill, du ejer.

  1. Start grillen op for maksimal varme. (Kan gøres efter madlavningen)
  2. Børst dernæst grillristen grundigt ren med en grillbørste.
  3. Vend grillristen og børst på den anden side.
  4. Lad dernæst grillristen køle helt ned.
  5. Vask den afkølet og kolde grillrist i varmt sæbevand.
  6. Smør dernæst grillristen med madolie som du påfører på et stykke køkkenrulle og smører rundt på hele grillristen.

Derefter er grillristen endnu engang klar til at grille lækre måltider til dig og din familie. Husk desuden jævnligt at brænde grillristen af ved høj temperatur, da du på den måde dræber eventuelle bakterier og fjerner diverse madrester på risten.

Husk at rengøre grillens indvendige side

Rengøring af grillens indvendige side adskiller sig ift. hvilken grilltype, du har derhjemme. Ofte vil der medfølge en manuel, som beskriver nøje hvorledes du rengør på bedste vis. Men herunder har vi opstillet nogle råd, som du kan tage med dig videre uanset hvilken grill, som du ejer.

Først og fremmest, så bør alle grill vaskes jævnligt, så man sikrer en god hygiejne. Under tilberedning af steaks, pølser og andre lækre grillretter, så vil der lynhurtigt samle sig fedt i grillens bund og låg, som kan opløses med fedtopløsende rengøringsmiddel og en god køkkenvamp. Derudover kan størstedelen af grillens resterende indvendige dele rengøres med sæbevand og en opvredes klud.

Hvis du ejer en gasgrill, så bør du desuden jævnligt kontrollere gasslangen og at den ikke har nogle lækager. Det kan gøres ved at bøje slangen, hvis du ser små revner, så skal den straks udskiftes.

Fjern rust fra din grill efter vinteren

Hvis du vil undgå rust på din grill, så anbefales det at du kører grillen ind i garagen eller skuret, hvor den kan stå overdækket vinteren over. Hvis dette ikke er muligt, så kan et overdække også være løsningen, så grillen er beskyttet med regn, slud og blæst.

Hvis grillen dog alligevel er begyndt at ruste, så kan du opløse det med mild syre. Bland lunkent vand op med eddikesyre (3/4 vand – ¼ eddike). Gnid væsken rundt på det rustne område med en svamp. Mange har også held med en blanding af eddike, natron og citronsaft, som hurtigt vil gå ind og løsne rusten og få din grill til at så ud som ny igen.

Til det mere hårdnakket rust anbefales det at anvende en nylonbørste fremfor en svamp, da den går ind og tager hårdere fat og renser i bund.


Nyeste indlæg