Forside $ Viden $ Lav dit eget TV-møbel

Lav dit eget TV-møbel

af | 18 apr, 2023

Lav dit eget TV-møbel

Hvis du gerne vil have et tv-møbel, som alle og enhver ikke lige har stående i deres stue, så kan du vælge at lave dit eget. Det er et sjovt gør-det-selv-projekt og så får du samtidig et anderledes tv-møbel, som passer til lige præcis dine ønsker og behov. Du bestemmer selv om det skal være et væghængt tv-bord eller et tv-bord med hjul eller noget helt tredje. Der findes utallige tv-møbelløsninger – det handler bare om at være kreativ.

Du vælger selv størrelse, farve og stil, så tv-møblet passer perfekt til din indretning.

Vi vil her komme med en række simple trin, du kan bruge som inspiration til dit tv-møbel, hvis du har planer om at lave dit eget.

Læg en plan

Start med at skitsere dit projekt og lav en arbejdstegning, hvor du sætter mål på møblet, så du er sikker på, at der er plads til dit fjernsyn og øvrige elektroniske enheder.

Beslut dig for hvor stort møblet skal være, om det skal være et tv-møbel, som er væghængt eller stående og hvilket materiale det skal laves i. Notér også hvilke øvrige materialer du får brug for, som fx skruer, lim og metalbeslag.

Skær træet til

De fleste vælger at lave deres tv-møbel i træ. Du kan fx lave dit tv-møbel i egetræ, hvis du ønsker et smukt møbel, som kan holde i mange år.

Når du har valgt dit materiale, er det første du skal gøre at skære træet i de ønskede længder og bredder. Til at skære træet skal du bruge en sav, gerne en rundsav. Det kan være en stor hjælp at anvende en skæreskinne.

Saml møblet

Når du har skåret træet til, kan du begynde at samle dit tv-møbel. Brug skruer, lim og beslag for at samle møblet sikkert og stabilt. Hvis du vælger at lave et tv-møbel med hjul, er det også her du monterer hjulene. Sørg for at vælge nogle hjul, som kan holde til møblets vægt.

Vær omhyggelig, når du samler møblet, så kanterne flugter præcist. Der er ikke noget værre end hvis møblet bliver samlet ujævnt. Slib gerne alle kanter med sandpapir. Til at samle møblet skal du bruge en boremaskine, tommestok, høvl samt evt. en sømpistol.

Dekorér dit tv-møbel

Når dit tv-møbel er samlet, skal det dekoreres. Du kan fx give det en klar lak eller male det. Det giver møblet et professionelt look og beskytter samtidig træet. Hvis du vælger at male møblet, kan det være en fordel at vælge en neutral farve, som fx hvid, så du i stedet kan pynte det med mere farverige genstande.

Montér dit tv

Når møblet er samlet og dekoreret, er det tid til at montere dit fjernsyn samt øvrige elektriske enheder som fx højtalere, dvd-afspiller mv. Når du placerer dit tv på hylderne, kan det være en god idé at organisere dine kabler og ledninger, så de ikke er synlige.

Med disse simple, overordnede trin kan du hurtigt og let lave dit eget tv-møbel, og få et møbel som passer perfekt til lige præcis din stue samtidig med at du sparer penge og udfolder dine kreative evner.

Nyeste indlæg