Forside $ Viden $ Lav dit eget hjemmelavet skrivebord

Lav dit eget hjemmelavet skrivebord

af | 3 mar, 2023

Lav dit eget hjemmelavet skrivebord

Hvis du mangler en lille arbejdsplads til hjemmet, som du kan studere ved, arbejde ved eller klare papirarbejde ved, er der ingen grund til at gå ud og købe et dyrt bord. Med lidt fingersnilde kan du sagtens lavet et flot DIY skrivebord på egen hånd, og så er fordelen selvfølgelig, at du helt selv kan bestemme designet, formen og størrelsen, så bordet kommer til at passe perfekt ind i netop dit hjem.

Men hvordan skal du bære dig ad? Herunder får du en overskuelig fremgangsmåde, som du kan følge, hvis du gerne vil lave et flot og praktisk skrivebord til væg.

Skrivebord væghængt: Design og materialer

Et væghængt skrivebord er nemt at lave, for det består bare af en bordplade, skrivebord og nogle hyldeknægte. Start derfor med at tænke over, hvor stort dit skrivebord skal være, samt hvor og hvor højt det skal hænge. Herefter kan du gå videre til at tænke over det generelle design af dit skrivebord. Du kan lave et flot egetræs skrivebord ved at købe en bordplade i eg, eller du kan lave et helt andet design skrivebord, der passer til dig.

Hvis du vil udvide konceptet lidt, kan du også overveje at lave et skrivebord med hylder eller købe nogle skuffer til skrivebord.

Når du har valgt en passende bordplade, kan du gå videre til at kigge på hyldeknægte. Find nogen der passer til bordpladen i størrelse og stil, og sørg for at vælge nogle i god kvalitet. Som udgangspunkt skal der være en hyldeknægt pr. 60 cm bordplade, mens hyldeknægtene naturligvis også skal være lange nok til at holde bordpladen oppe.

Byg dit væghængte skrivebord

Når du har bordplade og hyldeknægte på plads, kan du gå i gang med at lave dit nye væghængte skrivebord. Start med at save bordpladen til, hvis den ikke allerede har den rette størrelse. Vær omhyggelig med at måle op og med at save – du får kun én chance.

Herefter kan du begynde at hænge hyldeknægtene op. Hæng de 2 første 10-12 cm fra skrivebordets ender og fortsæt med at hænge hyldeknægte op med 60 cm mellemrum. Det går sandsynligvis ikke helt op med 60 cm mellem hver hyldeknægt, men du kan naturligvis justere lidt for at få et ensformigt mellemrum mellem hver hyldeknægt.

Sørg for at bruge nogle gode rawplugs og nogle store skruer til opgaven, da bordet skal kunne holde til høj vægt. Du kan også bruge karmskruer. Sørg også for at skrue bordpladen ordenligt fast til hyldeknægtene efterfølgende, så intet kommer til at rykke sig, når du er færdig.

Nyeste indlæg