Hvis du har en stor grund med meget hæk og mange træer, der hvert år skal klippes, beskæres og fældes, så kan en flishugger være en rigtig god investering. Med en flishugger kan du lynhurtigt forvandle store mængder af grene og mindre træer til en lille bunke af flis, som kan komme direkte i komposten, eller som kan bruges rundt omkring i haven i eksempelvis dine blomsterbede.
Men hvordan bruger du egentlig en flishugger, og hvordan fungerer den? Det kan du læse mere om herunder.
Besøg vores flishugger test og find en perfekt flishugger til dig.
Forskellige typer af flishuggere
En flishugger fungerer kort sagt ved at skærene træ op i mindre stykker. Den opgave kan klares på forskellige måder, og derfor inddeles flishuggere i to forskellige kategorier.
De forskellige typer af flishuggere er:
- Skivehugger: Hugger træet ensartet og egner sig godt til mindre stykker af træ, hvorfor den er velegnet som flishugger til havebrug.
- Tromlehuggeren: Er velegnet til store stykker træ og hugger træet grovere end en skivehugger.
Under de to forskellige kategorier findes der forskellige typer. Du kan vælge elektriske flishuggere, eller du kan vælge en flishugger benzin. Du kan også vælge mellem forskellige størrelser, som kan håndtere træ med forskellige diameter, mens du også kan vælge maskiner til andre formål som eksempelvis en flishugger til paller.
Du kan læse mere om forskellige typer her, hvor du også får vejledning til at vælge den rette flishugger til dine behov.
Sådan bruger du en flishugger
Det er en simpel proces at anvende en flishugger, når du først har lært det. Du skal blot tænde for maskinen og føre et stykke træ ind i huggeren, og så kan du nyde synet af, hvordan maskinen hugger dine grene og træer til små stykker flis.
Med det sagt, så er der alligevel et par ting, som er værd at huske på, når du hugger flis. En flishugger er potentielt en farlig maskine, og det er derfor først og fremmest vigtigt at huske, at du aldrig må nærme dig knivene eller tromlen, når maskinen er i gang. Hvis et stykke træ er i vejen, så bør du fjerne det med et andet stykke træ, da der er stor risiko for alvorlige skader, hvis du får fingrene i maskinen.
Dernæst er det vigtigt at huske, at du kun må indføre ét stykke træ ad gangen, og husk at tjekke hvor store stykker træ din maskine kan klare, så du ikke overbelaster den.
Endeligt er det vigtigt, at du giver slip på grenen, når flisehuggeren har fået fat. Det er ingen grund til at skubbe træet ind i maskinen, da maskinen sørger selv for at hive det ind mellem tromlerne. Hvis du bliver ved med at holde fat i træet, når maskinen har fået fat, er der risiko for, at træet slår ud og rammer dig.