De fleste vil påstå, at en hamburgerryg skal koges for at få den perfekte smag og mørhed, og det er da også sådan, at hamburgerryggen er blevet tilberedt her i landet i rigtig mange år.
Men selvom der er mange regler og traditioner, når det kommer til god gammeldags dansk mad, så synes vi ikke, at der er noget i vejen for at opgradere de gamle opskrifter en gang imellem.
En hamburgerryg bliver helt utroligt lækker på en grill, hvor den kan steges mør og saftig, mens den naturligvis får den gode grillsmag, du kender og elsker. Hamburgerryg på grill er nemt at lave, og det er derfor en oplagt mulighed for dig, der elsker at grille, og som gerne vil prøve noget andet end den klassiske kogte hamburgerryg.
Hamburgerryg på grillen går godt med mange forskellige sideretter, men det er især en fornøjelse at indtage den grillede hamburgerryg sammen med en omgang lækre og cremede flødekartofler.
Hamburgerryg på grill – Opskrift
En hamburgerryg kan både tilberedes på en kulgrill og på en gasgrill, der begge vil give en god smag og et saftigt indre – så længe du kan grille hamburgerryggen ved indirekte varme med en temperatur på 185 grader.
Lige meget hvilken grill du bruger, så anbefaler vi at supplere kødet med en god barbecuesovs, og så skal det naturligvis glaseres for at gøre den endnu mere smagfuld og lækker. Derfor får du her vores opskrift på hamburgerryg på grill med verdens bedste glasering.
Ingredienser:
- 1,2 kg hamburgerryg
- 1 dl barbecuesovs
Glasering:
- 1 spsk. rasp
- 1 spsk. barbecuesovs
- 1 spsk. sød fransk sennep
- 2 spsk. brun farin
Fremgangsmåde:
- Tænd din grill og varm den op til omtrent 185 grader
- Find din hamburgerryg frem og fjern indpakningen, mens grillen varmer op
- Bland alle ingredienser til glaseringen sammen i en skål og hæld 1 dl barbecuesovs i sin egen skål
- Put din hamburgerryg i en foliebakke. Du kan eventuelt hælde lidt vand i bunden af bakken, hvis du er bange for, at hamburgerryggen brænder på
- Åbn grillen, når den har en temperatur på 185 grader, og placer foliebakken med hamburgerryggen i grillen, så den får indirekte varme. Put låget på igen
- Pensl hamburgerryggen med barbecuesovs hvert 15. minut
- Når hamburgerryggens kernetemperatur når 60 grader, finder du din glasering frem og smører den på din hamburgerryg
- Hæv gerne temperaturen i grillen til 220-230 grader, så glaseringen smelter og bobler op
- Når hamburgerryggen når en kernetemperatur på 65 grader, er den færdig, og du kan tage den ud af grillen
- Lad hamburgerryggen stå og hvile i 5 minutter, inden den skæres ud og serveres
Så nemt er det faktisk at få en fantastisk smagsoplevelse med hamburgerryg på grill, og det er derfor bestemt et forsøg værd, hvis du gerne vil nyde sommerens grillhygge og prøve noget andet end den klassiske kogte hamburgerryg.
0 kommentarer