Forside $ Viden $ Hvornår har man behov for en havetraktor?

Hvornår har man behov for en havetraktor?

af | 7 apr, 2023

Hvornår har man behov for en havetraktor?

Når solen bager nedover haven og temperaturerne begynder at stige, går der ikke lang tid, før græsset bliver grønt og begynder at gro. Det kan gå stærkt, og derfor skal du som haveejer naturligvis være klar med maskinen til at slå græsset første gang, så du kan holde plænen pæn og indbydende til gavn for hele familien.

Den opgave klarer de fleste med en klassisk plæneklipper, mens andre ikke ville kunne leve uden en havetraktor. Hvad, der er det rette valg, afhænger af flere faktorer, og måske har du også overvejet at opgradere din plæneklipper til en større havetraktor?

Størrelsen på din have er afgørende

En grøn græsplæne kan opnås med både en plæneklipper og en havetraktor, men de to maskiner er alligevel vidt forskellige. For hvor en plæneklipper kræver, at du selv bevæger dig, vil en havetraktor give dig et komfortabelt sæde, hvor du kan klare arbejdet fra i ro og mag.

Dertil har en havetraktor en kraftigere motor, hvorfor den også har en større klippebredde og kan køre hurtigere over din plæne. Derfor vil en havetraktor kunne klare det samme areal dobbelt så hurtigt eller hurtigere, som det kan klares med en plæneklipper.

Derfor er det altid en personlig vurdering for dig som haveejer, om du vil betale ekstra for komforten og effektiviteten ved at have en havetraktor. En havetraktor vil gøre arbejdet en hel del nemmere og sjovere, men hvis din have ikke er så stor, vil det ikke nødvendigvis være en god investering med en havetraktor. Kig derfor både på havens størrelse og på din egne personlige behov, når du afgør, om du vil købe en havetraktor eller en plæneklippe.

Hvis du har brug for ekstra udstyr

En anden fordel ved en havetraktor er, at du kan bruge den med ekstra udstyr, så den bliver til mere en bare en græsslåningsmaskine. Du kan eksempelvis få en gødningsspreder til havetraktor

Eller en rive til havetraktor, som vil give dig nye muligheder for at holde haven pæn på en effektiv og afslappende måde.

Nyeste indlæg