Forside $ Viden $ Guide: Sådan hænger du rullegardiner op

Guide: Sådan hænger du rullegardiner op

af | 11 apr, 2023

Guide Sådan hænger du rullegardiner op

Gardiner er en lille men ikke desto mindre vigtig del af enhver bolig. Der skal gardiner til for at sikre privatlivets fred, mens gode mørklægningsgardiner også er essentielle for at holde lyset ude, når det er tid til at sove.

Til begge formål vælger mange at investere i de smarte rullegardiner, som er nemme at bruge og flotte at se på. Men hvordan hænger du rullegardiner op i boligen? Læs med herunder.

Start med opmåling

Første skridt på vejen til at hænge rullegardiner op er at sørge for, at du har de rette gardiner. Det gør du ved at måle præcist op i både bredde og længde, hvorefter du køber en model, der passer. Mange modeller kan klippes til i bredden, hvorfor du bare behøver at købe et gardin, der er lidt bredere end din vinduesåbning, hvis du ikke kan finde et gardin, der passer helt præcist. Alternativt kan du købe et rullegardin på mål, så du ved, du får et gardin, der passer.

I den forbindelse skal du også tænke lidt over designet. Kig på farve og stil og vurdér, hvad der passer ind i rummet. Du kan også overveje at købe elektriske rullegardiner, hvis gardinerne skal sidde højt oppe.

Montering

Når du har et rullegardin i den rette størrelse, er monteringen nem. Du skal bare samle rullemekanisme ifølge brugsanvisningen, hvorefter du skal skrue gardinets beslag fast til vinduesrammen eller væggen.

Ved at skrue gardinet beslag fast først, kan du nemt montere rullegardinet efterfølgende ved at klikke det på plads i beslagene. De fleste rullegardiner kommer med dette smarte system, som også sikrer, at afmontering af rullegardin er nemt og hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.

Nyeste indlæg