Forside $ Sponsoreret $ Guide: Indret et funktionelt gæsteværelse

Guide: Indret et funktionelt gæsteværelse

af | 13 nov, 2023

Guide Indret et funktionelt gæsteværelse

Dette indhold er sponsoreret.

Har du et ekstra rum i hjemmet, som skal bruges til gæsteværelse, er der nogle ting, som du bør overveje, inden du går i gang. Fordi det er et ekstra rum, hvor der ikke skal bo nogen hver dag, giver det nemlig mulighed for at bruge rummet til andre ting også. Men flere formål stiller også højere krav til rummets funktionalitet. Læs med her og få nyttige tips til at skabe det bedst mulige gæsteværelse.

Prioritér et komfortabelt sovemiljø

Når du indretter et gæsteværelse, er det vigtigt at prioritere et komfortabelt sovemiljø – også selvom rummet har andre funktioner. Start med at vælge en behagelig seng. Du kan for eksempel finde simple boxmadrasser her, som passer perfekt i et gæsteværelse. En kvalitetsseng med en behagelig madras vil sikre, at dine gæster får en god nats søvn. Tilføj derefter bløde puder, en varm dyne og frisk sengetøj for at skabe en hyggelig atmosfære. I gæsteværelset er det desuden vigtigt at overveje belysningen grundigt. Når du har overnattende gæster, er det praktisk med varm, hyggelig belysning og natlamper. Måske endda lamper, som kan dæmpes. Men når rummet bruges til andre aktiviteter, kan det være nødvendigt med andre typer lys. 

Planlægning af rummet og dets funktioner

Når sovemiljøet er på plads, vil du hurtigt kunne se, hvilke andre aktiviteter og møbler, der er plads til i rummet. Er der for eksempel plads til et skrivebord, så kan rummet også bruges som kontor. Et godt tip her er at lave en tegning over rummet med de præcise mål, så du kan lave forskellige indretninger og dermed planlægge rummet, så det fungerer allerbedst. Nogle af de mest oplagte funktioner, som kan kombineres med gæsteværelset er:

  • Hjemmekontor
  • Legeværelse for børnene
  • Garderobe eller walk-in-closet
  • Opbevaringsrum

Uanset hvad du vælger, bør du naturligvis sørge for, at det let kan ryddes op og gøres præsentabelt til, når du får gæster, som skal overnatte. Og så skal du selvfølgelig kunne undvære rummet, når du har besøg.

Skab gode opbevaringsløsninger

Selv hvis du ikke vælger at bruge gæsteværelset som et decideret opbevaringsrum, vil du formentligt få brug for opbevaringsplads herinde alligevel. Måske bare til sengetøj og håndklæder til dine gæster, eller måske meget alt efter hvor meget opbevaringsplads du har i resten af huset. Et stort skab er naturligvis oplagt, men er der ikke plads til det, kan du overveje at udnytte rummets højde i stedet. Det kan for eksempel være ved opbevaring under sengen eller ved at hænge hylder under loftet, hvor du kan sætte opbevaringskasser. Det lyder måske rodet, men overvej hvor ofte du selv kigger op mod loftet, når du træder ind i et rum.

Nyeste indlæg