Forside $ Sponsoreret $ Er strømafbrydelser til at forudsige, forebygge og forklare?

Er strømafbrydelser til at forudsige, forebygge og forklare?

af | 19 dec, 2022

Er strømafbrydelser til at forudsige, forebygge og forklare

Dette indhold er sponsoreret

I erhverv kan strømafbrydelser være katastrofale. Fabrikker kan gå i stå, og stationære computeres data kan gå tabt, hvis ikke de blev lagret i skyen eller gemt på computeren. Også i det private er det ikke den store fryd at stå uden strøm – heller ikke i en tid med kedelige energipriser, hvor der ville være en masse at spare ved bare at leve uden el i en mørk hule som en neanderthaler fra fortiden.

Nogle strømafbrydelser kan godt forebygges

Men er strømafbrydelser ikke bare noget, der hænder, uden man kan forebygge det? For hvis sådan noget var til at forudsige, ville man vel sørge for, det slet ikke skete? Ikke alle strømafbrydelser kan du forudsige, men der er faktisk mange ting, du kan for at reducere sandsynligheden for, at du bliver ramt af en strømafbrydelse, eller for at der går længe, før du får strøm i omløb inde i din bolig igen.

Tjek HFI-/HPFI-relæet – i hvert fald på årlig basis

Har du den tekniske knowhow til at tjekke husstandens HFI- eller HPFI-relæ, så bør du gøre det på årlig basis – ellers kan du lade andre om at gøre det. Og når en sikring sprænger, kan du ved at have nye sikringer i nærheden hurtigt blive kørende med strøm igen – hvis der da ikke er en anden årsag end den sprungne sikring til, at du står uden strøm. Er du i tvivl om, om fejlen ligger hos dig eller ej?

Er du i hovedstaden? Se strømafbrydelser i København

Bor eller har du virksomhed i hovedstaden, er der sider, du kan besøge for at se, om der nu og her er strømafbrydelse i dit område – eller om det er varslet, at der bliver det, så du ikke behøver undre dig, når du hen på formiddagen står uden strøm. Se strømafbrydelse København på sådan en side.

Nyeste indlæg