- Hvad koster det at bygge hus?
- Hvilke andre nødvendige udgifter er der, og hvad koster de?
- Hvilke faktorer er afgørende for prisen på nybyg?
- Eksempel på nybyggeri
- Er brugt hus eller nybyg mest økonomisk?
- Hvordan finder du den bedste entreprenør til dit husprojekt?
- Få 3 uforpligtende tilbud fra byggefirmaer nær dig
At bygge sit eget hus kan virke som en stor, uoverskuelig og krævende opgave. Det er et omfattende projekt med en lang række faktorer, som kan være med til at påvirke prisen positivt og negativt. Det kan derfor være nyttigt at få et indblik i, hvad sådan et projekt typisk koster, hvordan man kan holde priserne nede, og hvad man skal være opmærksom på.
Heldigvis findes der professionelle, som kan gøre processen nemmere, og som gør, at du ikke står i en situation, hvor du mister overblikket eller ikke ved hvad næste trin er. Faktisk findes der i dag firmaer, som kan tage dig i hånden og føre dig igennem hele processen, så du ikke står halvvejs og ikke ved hvad du skal gøre. Disse firmaer kan du få tilbud fra igennem 3byggetilbud, som vi anbefaler.
Få 3 totalentreprise tilbud, helt uforpligtende
3byggetilbud giver dig 3 tilbud fra totalentrepriser. Det er helt gratis og uforpligtende.
Hvad koster det at bygge hus?
Prisen på et nybygget hus kan variere meget. Den afhænger selvfølgelig af størrelse, lokation og valget af materialer. Derfor udregner man typisk prisen på et hus i kvadratmeterpris, for at finde ud af hvad gennemsnitsprisen er. Her viser statistikker at en gennemsnitlig kvadratmeterpris på et hus af normal størrelse og standard ligger i ca. 18.000kr pr. kvadratmeter. Det kan dog både findes dyrere og billigere, hvor nogle huse koster ned mod 13-14.000kr. pr. kvadratmeter, og andre koster helt op imod 29.000-30.000kr pr. kvadratmeter.
Priserne inkluderer alt hvad et nyt hus byggeri indebærer. Heriblandt den arbejdskraft og de materialer der er nødvendige for at gennemføre projektet.
Hvilke andre nødvendige udgifter er der, og hvad koster de?
Når du skal bygge hus, så vil der komme andre udgifter end kun dem til selve byggeriet. Derfor har vi samlet en liste herunder, som er relevante at undersøge og medregne, hvis du skal bygge hus:
- Køb af grund. For at bygge et hus, så skal du selvfølgelig bruge en grund til lejligheden. Prisen på en grund varierer meget afhængig af landsdel og størrelse.
- Rådgivende ingeniør. For at få bygget et hus vil det være nødvendigt at indhente hjælp fra en ingeniør eller anden tilsvarende fagperson. De skal udføre projektering af træ- og betonkonstruktioner, så det bliver bygget korrekt og holdbart. Forvent at skulle betale 30.000kr+.
- Udgifter til arkitekt. Når der skal bygges nyt hus skal der sendes ansøgning ind til kommunen. Her skal du bruge en arkitekt, som kan hjælpe med denne. Du kan også bruge en arkitekt til at få huset tegnet, det vil hæve prisen betydeligt. Priserne for arkitekt starter ved omkring 60.000kr.
- Ansøgningsgebyr til kommunen. Kommunen skal godkende byggeriet, og det koster et ansøgningsgebyr. Størrelsen herpå varierer afhængig af kommunen.
- Afmærkning og opmåling af grund. Før man begynder at bygge, skal en grund måles op og afmærkes korrekt. Dette sikrer at du får placeret huset der på grunden hvor det ønskes. Prisen er ca. 5.000kr.
- Uafhængig kontrol. Kommunen kræver at der bliver foretaget en uafhængig kontrol, inden byggeriet er færdigt. Dette skal gøres af en uafhængig tredjepart og koster ca. 5.000kr.
- Projektledelse. Denne post er nødvendig, hvis du ikke selv har egenskaberne og erfaringen. Projektledelsen vil typisk indgå som en del af tilbuddet fra en totalentreprenør. Posten kan dog tegnes særskilt, hvis du selv samler de forskellige firmaer der skal indgå i projektet.
- Projektering af vand, afløb og spildevandshåndtering. Hvis påkrævet, så skal der projekteres over vand, afløb og spildevandshåndtering. Dette koster fra 20.000kr.
Hvilke faktorer er afgørende for prisen på nybyg?
Når du skal bygge nyt, så er der mange faktorer der kan påvirke prisen, så den går op eller ned. Herunder vil vi gennemgå nogle af de faktorer, som kan påvirke prisen på et nybygget hus.
Størrelsen
Størrelsen på huset er en naturlig prisdriver, da man skal forvente at huset bliver dyrere, hvis det skal være større. Dette skyldes at det oftest tager længere tid at bygge, men også at der skal flere materialer til.
Kvadratmeterprisen
Kvadratmeterprisen er en stor faktor ift. prisen på huset man skal bygge. En højere kvadratmeterpris giver naturligvis en højere pris, hvor en lavere gør det modsatte. Prisen pr. kvadratmeter bliver påvirket af mange forskellige faktorer, og er derfor ikke noget man kan give et konkret skøn på.
Materialer og konstruktionsmetode
Der er stor forskel på prisen på et hus, afhængig af hvilke materialer og hvilken konstruktion man ønsker at bygge i. Ønsker man at bygge et hus konstrueret i træ, så vil det typisk være billigere, hvorimod et hus i beton og mursten vil være dyrere. Der er dog fordele ved at vælge holdbare materialer som mursten og beton, da det kræver mindre vedligeholdelse end træ.
Antallet af vådrum, bad og køkkener
De dyreste rum at lave, det er badeværelser, køkkener og vådrum. Derfor er der mange penge at spare, hvis man ønsker at have mindre af disse. Hvis man bygger i flere etager, så kan der også være besparelse på byggeriet, hvis man laver badeværelser over hinanden, da man så kan bruge samme faldstamme og lignende.
Opvarmning og ventilation
Hvordan du ønsker at opvarme din bolig i fremtiden, det kan have stor betydning for hvordan huset skal konstrueres. I dag er det mest normale at man bruger gulvvarme til at opvarme boligen, da det er den billigste metode at varme et hus op på. Men hvorvidt man ønsker at bruge varmepumpe, fjernvarme (hvis muligt i området), eller andet kan påvirke prisen på selve byggeriet.
Indvendige materialer
Hvilke materialer du vælger til huset indvendigt, kan påvirke prisen betydeligt. Klinker, gulv, vægge – Materialerne her kan variere meget, hvor du kan finde nogle der er meget dyre, men også kan finde nogle der er billige. De billige betyder nødvendigvis ikke at de holder dårligere, men blot at det er billigere at producer. Overvej derfor dette grundigt.
Indretning
Når vi snakker indretning, så kan man selvfølgelig kigge på hele huset i sig selv, og tænke møbler med i prisen. Men hvis man skal holde det konkret til byggeriet, så handler det i højere grad om køkken, bryggers, badeværelse, skabe til soveværelse og lignende. Disse ting er nemlig områder der kan påvirke prisen betydeligt.
Køkken og badeværelse er de dyreste rum at indrette, og det kan godt betale sig at købe kvalitetsmaterialer her, da det er ting der bliver brugt hver dag.
Hvor meget kan du lave selv?
Hvor meget du selv kan lave, er selvfølgelig også en væsentlig faktor for prisen på et nybygget hus. Det kan være, at du selv kan stå for malingen indvendigt, selv kan lægge gulv eller noget tredje. For alt hvad du selv kan lave, så kan du spare penge, da du ikke skal betale en timepris for en professionel.
Få 3 totalentreprise tilbud, helt uforpligtende
3byggetilbud giver dig 3 tilbud fra totalentrepriser. Det er helt gratis og uforpligtende.
Eksempel på nybyggeri
Ovenstående giver et fint indblik i de faktorer der kan påvirke prisen på et nybygget hus, men det er stadig meget flyvsk, og det kan være svært at forholde sig til. Derfor har vi herunder et eksempel på hvordan det kan se ud med typehuse. (Husk alle nybyg er forskellige, så prisen kan være anderledes i dit område). Prisen er uden køb af grund.
Længehus med valmtag (129kvm)
- 3 værelser
- Køkkenalrum/stue
- 2 badeværelser
- 1 køkken
- Bryggers
Pris: 1.725.000,-
Vinkelhus med valmtag (154kvm)
- 4 værelser
- Stue
- Køkken/alrum
- 2 badeværelser
- 1 bryggers
- 1 depot
Pris: 1.995.000,-
Vinkelhus med valmtag (180 kvm)
- 3 værelser
- Soveværelse med walk-in og eget badeværelse
- Køkken/alrum
- Stue
- 2 badeværelser
- Bryggers
Pris: 2.225.000,-
Er brugt hus eller nybyg mest økonomisk?
Skal man vælge nybyg eller vælge et brugt hus, som man kan renovere? Det er et spørgsmål som mange stiller sig selv, inden de skal ud at finde deres nye hjem. Men det er desværre også et spørgsmål der ikke findes et endegyldigt svar på.
Helt konkret, så afhænger det nemlig af standen og prisen på det brugte hus. Hvis du finder et billigt brugt hus, hvor der ikke skal laves særlig meget, hvor taget er fint og du kan se dig selv bo der med det samme. Så er det oftest den billigste løsning.
Skal du derimod totalrenovere indvendigt, have nyt tag eller lignende, så kan det hurtigt blive dyrere at købe et brugt hus, medmindre du kan lave meget af det selv.
Hvordan finder du den bedste entreprenør til dit husprojekt?
Hvis du har bestemt dig for at du vil have bygget et nyt hus, så er det første skridt i processen at du finder en entreprenør og en grund. Vi anbefaler at du organiserer det som en totalentreprise, hvor du hyrer en entreprenør, som kan tage dig i hånden fra start til slut. Det sikrer, at processen bliver udført professionelt, men også at du ikke selv skal finde alle de håndværkere der skal bruges og lignende.
Få 3 uforpligtende tilbud fra byggefirmaer nær dig
Det kan være en lang, svær og uoverskuelig proces at vælge mellem de mange forskellige byggefirmaer der findes nær dig. Men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud, så bliver denne proces nem og overskuelig.
3byggetilbud er et firma der specialiserer sig i byggeri og renovering, hvor de samarbejder med håndværkere, entreprenører og alt derimellem. De screener alle deres samarbejdspartnere, så det kun er professionelle firmaer som man kan stole på. Det gør det til en sikker og god proces at være i.
Når du opretter en opgavebeskrivelse på deres platform, så får du 3 tilbud fra 3 af deres samarbejdspartnere. Alle tilbud er uforpligtende og gratis at modtage, du betaler derfor kun noget, hvis du vælger at acceptere et af de tilbud der bliver sendt.
Sørg for at din opgavebeskrivelse er gennemarbejdet og indeholder alle oplysninger du har. Beskriv nøje hvad du ønsker, hvad din ønskede tidsramme er, og hvor i landet du befinder dig. Så er du sikker på at du får brugbare tilbud retur.
Få 3 totalentreprise tilbud, helt uforpligtende
3byggetilbud giver dig 3 tilbud fra totalentrepriser. Det er helt gratis og uforpligtende.
0 kommentarer